Swing = Salıncak

swing ile ilgili görsel sonucuSwing = Salıncak

En alışılagelmiş, ilk akla gelen şekli 2 ip ve bir tahta parçasından oluşur. Sadece bir ip ve ipin ucunda kalınca bir düğüm olanı en basiti diye düşünülse de detayları emek ve bilgi gerektirebilir.

İp ucunda oturulan yer olarak tek ipte düğme düğümünün birden fazla katlı hali olabilir (düğümün üstü geniş ve düzcedir, rahat ettirir). İpin ağaca bağlanışı salıncak bağı ile olabilir ya da benzeri sarkıt bağı. Michoacan-Martin ile olabilir. Ağaca asıldığı yerde iple dal arasında kambiyum koruyucu olabilir. Dal esnediği için sallanan kişinin ağırlığı yüzünden yükseklik ayarı yenilenebilsin diye de sürtünme düğümlerinden salıncaktaki iplere uygun biri kullanılmış olabilir.

A swing is a hanging seat, often found at playgrounds for children, at a circus for acrobats, or on a porch for relaxing, although they may also be items of indoor furniture, such as Latin American hammock or the Indian oonjal. The seat of a swing may be suspended from chains or ropes. Once a swing is in motion, it continues to oscillate like a pendulum until external interference or drag brings it to a halt. Swing sets are very popular with children.







0 Yorum